ÖZGE ERSU DOSTLARI İLE YEMEKLİ BOĞAZİÇİ GEZİSİNDE BULUŞTU

0 • 2 Ekim 2011 • HABERLER • 2.001 GÖRÜNTÜLEME

Türkiye’de şimdiye kadar verilmiş ‘Türkiye’nin En İyi Profesyonel Rehberi’ ödüllerinin üçünden ikisine sahip olan ve ‘Türkiye’nin En iyi Turizm Yazarları’ seçilen Özge Ersu ve Saffet Emre Tonguç, özel gezilerini beraber gerçekleştirdikleri Goodlife Travel ve Rena Travel ile tüm gezi dostlarını, çok özel bir boğaz davetinde ağırladılar.

T.C. Cumhurbaşkanlığı, İngiltere Kraliçesi II. Elisabeth gibi son derece prestijli konukları ağırlamış olan ‘Keyif Style’ yatına davet edilen, İstanbul başta olmak üzere Ankara, izmir, Bursa gibi değişik illerden gelerek birbiri ile tanışma olanağı yakalayan toplam iki yüz kırk üç seçkin konuk, yaklaşık dört saat boyunca yeni dostluklar kurdukları sohbetlerin yanısıra, Boğaziçi’nde güneşli bir Ekim gününün tüm keyfini yaşadılar.

İstanbul üzerine yazılmış en profesyonel araştırma kitaplarının yazarı Saffet Emre Tonguç, Boğaziçi’nin tarihi ve coğrafyasını anlatırken, yorumlarını sık sık güncel bilgiler ile süsledi ve konuştuğu saatler boyunca tüm katılımcıları büyüledi. Nefeslerini tutarak Tonguç’un sıcak sohbetini dinleyen meraklılar da, harika mezeler, içki ve içecekler eşliğinde bol bol fotoğraf çekmeyi unutmadılar, şimdiye kadar duymadıkları bilgileri not aldılar.

Yemek öncesi, uzun yıllar Türk turizmine büyük bir özen ve başarı ile hizmet eden Aykut Onart‘ın yakın tarihteki ani vefatı üzerine, Goodlife Travel‘ın sahiplerinden oğlu Selim Onart ve eski dostları kısa bir konuşma yaparak kendisini andılar ve merhumun anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Zengin Hors d’Oeuvre tabağı ile açılan yemek servisi, mantı ve patlıcanlı kebap ve garnitür ile devam etti. Yemek sonunda özenle seçilmiş tatlılar, çay ve kahve de katılımcıların ağzını tatlandırdı.

Özge Ersu, yemek sonuna doğru, sohbetine önce küçük ve ilginç bilgiler ile başladı ve sonra  gerçekleştirecekleri ‘2011-2012 Gezileri’ hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Çalışma arkadaşları ile benzersiz gezi programları düzenleyen ve bu gezilerin başında olan Özge Ersu, Patagonya‘dan Avustralya ve Yeni Zelanda‘ya, Kuzey Kutbu‘na yakın Buz Otel‘den Hindistan ve Kathmandu‘ya kadar bu gizemli coğrafyalara yaptıkları gezilerde hangi unsurlara dikkat ettiklerini anlatıp, programların ilginç ayrıntılarını, dağıtılan basılı görseller ile dile getirdi.

Gezinin sonuna doğru Saffet Emre Tonguç, Karaköy ve Eminönü açıklarında Tarihi Yarımada‘yı anlatarak benzersiz sohbetini sonlandırdı. Ayrıca Tonguç, yeni yayınladığı ‘İstanbul Hakkında Herşey’ adlı eserini tanıtırken hayranları da kitabını imzalatma olanağı buldular.

Özge Ersu‘nun iki senedir başarıyla hazırlayıp sunduğu ve üçüncü sezonuna başlayan Türkiye’nin en beğenilen programı Ntv Radyo Laterna‘nın başlangıcından günümüze kadar yayınlanmış tüm programlarının olduğu mini Dvd de, çıkışta tüm katılımcılara dağıtıldı.

Goodlife Travel‘dan Gülbin Onart, Nerhal Tanyol ve Rena Travel‘dan Aslı Özlen ile Arzu Ünal‘ın da büyük emeğinin geçtiği akşam yemekli ve sohbetli boğaz gezisine ev sahipliği yapan Keyif Style, yıllardır Altan Tuzluoğlu tarafından işletiliyor ve Maître d’Hôtel Esra Erkan ve servis ekibinin de içinde olduğu toplam yirmi iki personel hizmet veriyor.

Özge Ersu, Saffet Emre Tonguç, Selim Onart, Gülbin Onart, Nerhal Tanyol ve Aslı Özlen, konuklarını uğurladıktan sonra tekne ile Emirgan‘a geçerek bir süre Ajda Pekkan konserini denizden dinlediler ve uzun akşamın yorgunluğunu attılar.

Özge Ersu ve gezi dostları, 2012 senesi Mayıs ve Ekim ayları içerisinde, benzer gezilerde yeniden buluşmayı planlıyor. Cuma ve Cumartesi olmak üzere iki ayrı günde yapılacak gezilerin birinci gününde Boğaziçi üzerine sohbetler yapılırken, ikinci gün ise canlı bir orkestra eşliğinde Vals, Tango ve Türkçe eski şarkıların seslendirildiği konserler verilecek.

Gezinin doksan sekiz adet fotoğraflına aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak erişebilir, izleyebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

YORUM YOK

YORUM YAP

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.